Какво е денят на Земята?

Всеки ден е ден на Земята.

Преди официалния празник,

нека отделим един ден да се погрижим за нея.

За Земята,

за страната ни,

за планините и морето,

за равнините и реките,

за парковете и градинките около блоковете.

За нашата среда.

Целта на този блог е да обедини всички добри идеи в посветения на Земята месец април. Тук можете да качите информация за почиствания на паркове и градини, диви места защитени територии, както и за това как сте разкрасили градкста среда, пространството около вашите домове и там, къдетоп играят децата ви. Тук можете да научите кой къде какво организира и да се запознаете със съседите, съгражданите и други запалени по дадено място хора като просто се включите в инициатива, която намерите тук. Пишете ни на chistene@gmail.com

Гответе се и да отбележим подобаващо Деня на Земята, 22 април, във всеки град, който би искал. Вече се готвят акции в София, Пловдив, Стара Загора, Казанлък. В блога ще намерите информация за стъпките за организиране на акция, за да може лесно да въплътите идеята си.

Призоваме ви да бъдете максимално отговорни към случващото се в България с националните и природни паркове, със защитени територии и Натура 2000 зони. Посветете един ден на Земята около вас и 22 април на любимо свое място.

Група приятели с подкрепата на Коалиция “За да остане природа в България”

3 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте.Искам да се включа в почистването на кв.илинден.Как става всичко?

Анонимен каза...

Учениците от пети "г" клас на Соу " Цар Симеон Велики" Видин приканват своите съграждани да почистят районите ,в които живеят,да засадят дръвче или цвете.
На 16 април ние учениците от класа ще почистим района на училището ни и градинката пред музея "Конака".
Вярваме, че ще имаме последователи!

Тоня Белезирева-учител каза...

В ПГ"Ген.Вл.Заимов" гр.Сопот, обл. Пловдивска ще се проведе градинско парти за отбелязване на Деня на Земята. Действащия в училището клуб"Зелен патрул" е домакин на празника, в който ще се включат с мероприятия и останалите клубове в училището.
Дейността на клуб "Зелен патрул" е целогодишното поддържане на парковата част в училищния двор, с която ние особено се гордеем. Осъществяа се чрез райониране и на състезален принцип между класовете от 8 до 12 клас. Всяка година випускниците засаждат по още едно дръвче за спомен в училище.
Парка и учебните ни корпуси са наша гордост. Смея да твърдя, че са постижение в днешния недостатък на финанси в областта на образованието.

Публикуване на коментар

четвъртък, 1 януари 2009 г.