Пролетно почистване в Студентски град 10 .04

Пролетта е сезон, през който всички се опитваме да започнем на чисто - да се оттърсим от зимата, да подновим разходките, да променим нещо.

Това е и времето, когато се сещаме да почистим домовете си и градинките. За студентите, живеещи на общежитие, в дом се е превърнал Студентски град. Надали на някого, пребиваващ там, гледката, напомняща повече на бунище, отколкото на обитавано от хора място, му е приятна. Въпросът е какво можем да направим ние, обикновените студенти, за да подобрим средата си на обитание.

Най-непосредственото и просто нещо е да почистим. Така ще покажам на всички, че ние се вълнуваме от съдбата и състоянието на Студентски град, а и ще помогнем това място да стане малко по-хубаво.

Затова, ние от Студентско-ученическо движение "Призив за образование" призоваваме всички колеги да се включат в организираните почиствания около блока им.

Ние ще чистим около карето на 57 и 58 блок в петък от 9:00 часа.

3 коментара:

Greg каза...

Хубава е идеята за "Чиста София"! Но проблема не е в едното почистване, а в цялата система на сметоизвозване! Защото ние сега хубаво ще си почистим, но утре пак дружно всички, ще си платим данъците, таксите за смет и всичките тези екстри, които отиват при неграмотни и неспособни управляващи! Така че, единствения изход за мен е, да изчистим града си, но и да спрем да плащаме данъци, докато не видим, че се използват по предназначение и не почне да се чисти този град най-накрая!!!

венко каза...

А ето как премина и самото почисване :) :
http://priziv.org/index.php?option=com_content&task=view&id=166&Itemid=1

Анонимен каза...

Хубава инициатива, но с твърде малко реклама! Живея в студентски град и бих се включила, но разбрах за почистването случайно и твърде късно.

Публикуване на коментар

сряда, 8 април 2009 г.